Преопаковат гауда и едам и го продават като кашкавал

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Евтино сирене гауда и едам влиза от ЕС и се пропакова в „една стая„ в София като български кашкавал. Това сензационно заяви Димитър Зоров, шеф на Асоциация на млекопреработвателите в България по време на изложбата Светът на млякото в Интер Експо Центъра в столицата. Според Зоров жълтите сирена влизат на 7 лв. за килограм в България, а се продават на щандовете на търговските вериги с два лв. по-скъпо. Причината да се маскират като български кашкавал е, че потребителите предпочитат българските продукти, а гаудата, въпреки че е в изобилие не се търси толкова много, обясни преработвателят. От БАБХ се самосезираха и заявиха, че тръгват на проверки. Според собственикът на „Жоси” Симеон Присадашки контролът по отношение на млечните продукти в магазините в по-малките селища и селските райони е недостатъчен, за разлика от проверките по щандовете в търговските вериги.

Светлана Трифоновска

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА