Пренасочват 70 млн. евро от интервенциите за консултантски услуги и обучения за хуманно отношение

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

С решение на Министерски съвет са приети редица промени по Стратегическия план на България до 2027 г.  С приложените промени се пренасочва бюджет от 70 млн. евро. към мярката за хуманно отношение към животните.

5 млн. евро от тези средства идват от бюджета на интервенция „Консултантски услуги и повишаване на консултантския капацитет“ се пренасочват към интервенция „Хуманно отношение към животните и антимикробна резистентност“.

Още 15 млн. евро публични разходи от интервенция „Професионално обучение и придобиване на знания“ се пренасочват също към интервенцията за хуманно отношение

Освен това интервенция II.А.11 „Насърчаване намалението на употребата на продуктите за растителна защита и торове през контрол в краен продукт“ е заличена и в допълнение част от финансовите средства в размер на 50 млн.евро. също се насочват към интервенцията за хуманно отношение.

Текущият бюджет на интервенцията е 50 млн. евро, като през кампания 2023 се отчита по-голям интерес от страна на кандидатите за участие в нея. С предложените промени в Стратегическия план, при повишени ставки за изпълняваните дейности през 2024 може да се очаква допълнителен интерес към заявяване, в т.ч. за дейността за допълнителна ваксинация, която не стартира през 2023 г.;

Актуализирани са размерите на подпомагане за отделните категории животни в съответните дейности

Освен това са прецизирани изискванията в дейност „Намаляване употребата на антимикробни средства“, които целят подобряване на ефективността й при прилагане и стартирането й през 2024 г.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА