Преминаваме към зимно часово време, кога ще върнем часовника с час назад

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Преминаването към зимно часово време тази година ще стане в нощта на 30 октомври, събота срещу неделя, 4:00 ч. ще стане 3:00 ч., когато страната ни се връща към източноевропейското време.. Някои от облагодетелстваните от тази промяна са самите фермери, които по този начин могат да се възползват повече от естествената светлина. Това прави нощта по-дълга, което означава, че 30 октомври ще има 25 часа вместо 24, както обикновено.

Тази система за смяна на времето беше приета през миналия век с цел използване на повече естествена светлина през летните вечери и зимните сутрини, като промяната е необходима в няколко сектора, но особено в селското стопанство, където фермерите могат да използват максимално естествена светлина.

Смяната на времето и преходът към зимата става след есенното равноденствие, което настъпи на 22 септември.

Здравни експерти твърдят, че смяната на времето се отразява на човешкото тяло и отнема поне две седмици, за да се адаптира към новата часова зона.
Преминаването към зимно часово време може да има негативни последици особено за възрастните хора и децата. Сред съветите на лекарите, за да се справите по-лесно със смяната на часовото време, са да намалите консумацията на стимуланти, като кафе, черен чай и всякакъв вид енергийни напитки. Естествено, има и хора, които се адаптират по-лесно към новата часова зона или дори не усещат този преход.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА