Предстои традиционният празник на зелето в Петърч

Паулина Йоргова
Паулина Йоргова
1 Минути

Столицата на зелето, както е известно село Петърч, ще бъде домакин на традиционния празник, посветен на полезния зеленчук. Началото на феста е 30 октомври от 11 часа на обновения площад в селото. Организатори са кметството на село Петърч и читалище „Нов живот-1919“.

По традиция ще бъдат представени десетки ястия от зеле и скулптори от него. Местните хора знаят повече от сто рецепти за ястия със зеле – зеле с месо, баница със зеле – зелник, ориз със зеле.

Богатият на витамини зеленчук винаги присъства на трапезата за Рождество Христово, като именно през ноември е времето да се заложи зеле в бидоните.

Паулина Йоргова е завършила икономика на аграрното производство в УНСС и вече повече от 20 години пише за бизнес и финанси, като селското стопанство винаги е било нейния любим ресор. Интересът към тази тематика е основната причина да стане част от екипа на „Агрозона“, където работи като главен редактор от април 2016 година. Развитието на българските села и животът на хората в тях са част от темите, които са свързани с личните и професионалните и интереси. Мечтае някой ден да се завърне към корените си в Добруджа и да работи за добруването на родния си край.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА