„Празник на лютеницата“ ще се проведе в с. Маноле

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Ути Бъчваров ще вари домашна лютеница по рецепта от региона на селата в Община  „Марица“

„Празник на лютеницата“ ще се проведе на 9 септември от 11 часа в Културно Информационен център „Малтепе“ – с. Маноле

„Празникът на Лютеницата“ за първи път ще се проведе на територията на Община „Марица“ – в с. Маноле на 9 септември 2023 г. – и ще се превърне в традиция за жителите на общината, съобщават организаторите.

Кулинарният специалист Ути ще вари специално за жителите на Община Марица домашна лютеница по местна рецепта, пред погледите на посетителите на празника в Културно-информационен център Малтепе.

В рамките на събитието ще се проведе изложение на местни домашно приготвени  продукти и конкурс за най-вкусна домашна лютеница от селата на общината

Събитието се провежда в изпълнение на Проект „Празник на лютеницата“, финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони по Процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ на Мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ с договор за безвъзмездна финансова помощ BG06RDNP001-19.019-S2-12.01.2022 г г с Държавен фонд „Земеделие“ .

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements