Повече ваксини и по-добра хигиена, по-малко антибиотици

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Две важни промени правят животновъдите и птицевъдите в Обединеното кралство в отговор на засиления натиск за намаляване употребата на антибиотици в стопанствата. Повишава се нивото на ваксинация на животните и се подобряват хигиената и нивото на биосигурност, съобщава poultryworld.net като се позовава на изследване, направено от частна фирма. Изследването е проведено сред млечни ферми, биволовъдни, свиневъдни и птицевъдни ферми.

В Обединеното кралство от началото на годината са в сила нови регулации относно антибиотиците. Над 70% от стопанствата, обект на проучването, са използвали най-често увеличаване на ваксините и са подобрили хигиената, за да се справят с регулациите. Сред другите използвани методи, са промяна в оборудването, в добавките към фуража и в генетиката.

Що се отнася до промяната в храненето, се е увеличила употребата на пробиотици. По-малко популярни са добавки като ензими, пребиотици, олигозахариди, органични киселини. Над 90% от запитаните стопани на птицеферми са посочили, че са променили една или повече съставки във фуражите заради регулациите на антибиотиците. Птицевъдният сектор се оказал и най-готов за промените. Около три четвърти от респондентите са посочили, че са готови за тях в края на миналата година.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама