Последни дни за регистриране за визитата на Хоган в Канада

Кирил Александров
Кирил Александров
2 Минути

Утре е последният срок, в който желаещите представители на бизнеса, могат да се регистрират за участие в посещението на еврокомисар Хоган в Канада. Регистрацията трябва да е електронна на адрес: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLMAGRICanada2017. Изборът кои представителите на бизнеса ще придружат комисар Хоган, ще бъде направен база продуктовия и географски баланс на делегацията. Разходите за посещенията ще са за сметка на участниците.

През май еврокомисарят по земеделие Фил Хоган ще посети Канада с цел засилване на търговските връзки между Канада и ЕС, като продължение на сключеното през октомври миналата година търговско споразумение (СЕТА). Хоган е поискал да бъде придружен от ръководители на компании, представляващи ключовите сектори в търговията на ЕС с Канада, става ясно от информация, публикувана в сайта на Министерството на земеделието.

Посещението в Канада ще включва откриването на Международното изложението за пресни и обработени храни SIAL 2017 в Торонто. Там ЕС ще бъде  регионален почетен представител със собствен павилион. SIAL Канада е основно събитие в категория „бизнес за бизнеса“ за региона, а изданието миналата година в Монреал привлече 17300 посетители от 67 страни и 930 изложители от 50 страни, съобщават от МЗХ. Според комисар Хоган това би била добра възможност за придружаващите го производители да се срещнат с евентуални партньори от местния пазар, както и с представители на хранително-вкусовата промишленост от целия континент.

Сред темите, които се предвижда да бъдат обсъдени по време на посещението, и на политическо ниво, и със заинтересованите страни са: новите възможности пред европейските продукти за достъп по пазара, премахването на останалите препятствия за търговията, безпрецедентната закрила от всеобхватното споразумение на географски указания и наименования за произход на земеделски и хранителни продукти от ЕС. Предвижда се дискутиране и на вариантите за улесняване на обмена и споразуменията между европейски и канадски компании в сектора на хранително-вкусовата промишленост.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements