“Пивоварите на Европа” искат данъчни облекчения при износ в САЩ

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

“Пивоварите на Европа” – неправителствена асоциация, настоява за данъчни облекчения за малките производители на пиво. От асоциацията настояват по-малкият налог да бъде включен по време на четвъртия рунд от преговорите между ЕС и САЩ в рамките на Трансатлантическата търговия и партньорство за инвестиции следващата седмица.

Към настоящия момент малки пивовари от САЩ, които изнасят продукцията си на европейския пазар, е много по-възможно да получат данъчни облекцения както в собствената си страна, така и в Европа. За европейските пивовари обаче няма такава възможност, посочват от “Пивоварите на Европа”. Настояването на асоциацията е малки производители на бира от Стария континет да получават същите отстъпки, когато изнасят бира отвъд океана, каквито получават американските им колеги. В САЩ големите пивовари плащат цена от 18 долара за барел, докато таксата за малките е едва 7 долара за първите произведени 60 хил. барела.

Проучване на Ernst & Young и Regioplan от февруари тази година посочва, че 26 от 28 страни членки на ЕС изнасят в САЩ пиво. Така пазарът на Щатите се оформя като най-големия за европейските пивовари. Стойността на реализираната продукция възлиза на 100 млрд. долара. Дискриминационната данъчна система в САЩ обаче ощетява европейските производители на бира за сметка на американските.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements