Пелетите и екобрикетите са предпочитани във Видин пред стандартните дърва и въглища

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Все повече потребители предпочитат алтернативното гориво като пелети и екобрикети, пред стандартните дърва и въглища. Това каза Димчо Емилов, регионален мениджър на „Топливо” АД, за Радио „Фокус”- Видин.

Той обясни, че причините за това са няколко. „Първо, за обществените сгради подмяната на отоплителната инсталация се извършва с финансирането по различните европейски програми. Второ, процесът е автоматизиран, съответно и разходите са по-малко”, посочи Емилов и добави, че за Видин към момента дружеството разполага с 250 тона пелети. Димчо Емилов добави, че впечатление прави това, че в област Видин, сравнена с областите Враца и Монтана, хората по-трудно и бавно подменят енергийните си източници.

Регионалният мениджър на „Топливо” АД каза още, че законната търговия с дърва вече е по-трудна заради жестоката конкуренция в бранша. „За да ги доставим, нарязани и нацепени, цената им ще скочи до 75 лв. за един куб.м с документи, разбира се, тъй като при нас друг вариант няма. На такава цена няма кой да ги купи при положение, че се предлагат дърва на черно на много по-ниска цена”, уточни Емилов.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements