Печена тиква с орехи и заливка

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

След предложението за крем супа от тиква е време да Ви представим рецепта, с която да оползотворите останалата част от тиквата. Рецептата е спомен от детството, защото я открихме из тефтерите на баба.

Необходими продукти:

1/2 тиква цигулка (може и друга)

1 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. нарязани орехи

500 мл прясно мляко

3 яйца

След като обелим и почистим тиквата я нарязваме на малки парченца и ги нареждаме плътно в голяма тава. Поръсваме ги отгоре със захарта. Слагаме в загрята фурна, докато тиквата омекне. Тя си пуска водичка, затова вода не слагаме. Когато водичката се е поизпарила, захарта се е стопила и тиквата е омекнала, поръсваме орехите, пъхаме обратно във фурната за около 5 мин те да се позапекат лекичко. През това време приготвяме еднородна смес от прясното мляко и яйцата, които разбиваме. Заливаме тиквата с тази смес равномерно и печем, докато тя се стегне. Изваждаме десерта след около 15-20 мин. Изчакваме да изстине и сервираме.

Да Ви е сладко!

ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА