Първите млекосъбирателни пунктове ще бъдат отворени в Смолян и Разград

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев участва в работна среща в Разград по проблемите на аграрния сектор. На форума Гечев обяви, че Разград и Смолян ще са пилотни региони по създаване на млекосъбирателни пунктове, каквито на по-късен етап ще има в 200 населени места в отдалечените и труднодостъпните райони на страната. Това предава fermer.bg.

Изграждането на пунктовете ще се финансира от държавата с 20% участие на общините, след старта им дребните животновъди ще плащат символични вноски за участието си в тях, заяви още Гечев, цитиран от Дарик радио. Общият бюджет е в размер на 50 милиона евро.

Сдруженията ще действат като кооперативи, по френски модел, млякото на производители от общината ще се събира на едно място и ще се търгува заедно.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements