Първата фирма у нас получи сертификат за устойчива туроператорска дейност

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Днес по време на откриването на изложението “Зелени дни” пред Паметника на съветската армия Мая Филипова, представител на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, връчи първия сертификат за устойчива туроператорска дейност в България. Признанието получи фирма “Одисея-ин” в лицето на нейния собственик и управител Любомир Попйорданов. Сертификатът е създаден с подкрепата на Европейската комисия с цел повишаване на икономическата, социалната и екологична устойчивост на европейската туристическа индустрия. “Платформа TravelLife e водеща система за сертифициране на туристически дейности”, обясни Мая Филипова. Сертификатът удостоверява спазване на над 100 критерия за устойчиво управление на туристическия бизнес.

Мая Филипова каза, че през май 2014 г. Асоциация на българските туроператори и туристически агенти е станала първата от 14-те български туристически асоциации, подписали в присъствието на Генералния секретар на Световната туристическа организация Глобалния етичен кодекс в туризма на ООН.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА