От 1 май влиза в сила забрана за улов на бели пясъчни миди  

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

С цел опазване на популациите от бели пясъчни миди в Черно море се предвижда въвеждане на временна забрана за улова им в периода от 1 май 2020 г. до 31 юли 2020 г. включително. Няма да могат да се ловят миди от видовете Donax trunculus и Chamelea gallina в българската акватория на Черно море.

Всички заинтересовани от забраната може да участват в производството като писмените  предложения и възражения по проекта на административния акт следва да бъдат изпращани в едномесечен срок от датата на публикуване до Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури или до 26 април 2020 година на адрес: гр. Бургас 8000, ул. „Княз Александър Батенберг” № 1 и на следните електронни адреси [email protected]   и [email protected]

Други забрани за риболов в Черно море
От 15 април предстои да влязат в сила забрани и за улова на калкан и попчета. През периода на забраната не се допуска използването на дънни хрилни мрежи с размер на около не по- малък от 400 мм, както и мрежни риболовни уреди с размер на окото не по- малък от 22 мм. Забраната за улов на есетрови риби включително и по време на размножителния период в българската акватория на река Дунав и Черно море ще продължи до 1 януари 2021 година включително.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА