Основните плодове и зеленчуци поевтиняват през миналата седмица

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

През последната седмица основните плодове и зеленчуци поевтиняха с до 13% на седмична база. Най-много – с 13%, са паднали цените на българските оранжерийни краставици и вече се продават средно за 1.20 лв. за килограм на едро. Червените чушки поевтиняха с 11,5 на сто до 1,61 лв. за килограм, а зелените – с 2,2% до 0,90 лв./кг на едро. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Цените на тиквичките паднаха с 3,8 на сто до 0,77 лв./кг, а на градинските домати – с 5,3% до 1,41 лева за килограм на борсите. В същото време оранжерийните домати поскъпнаха само през миналата седмица с 8,8% – до 1,61 лв./кг.

От плодовете през последната седмица най-много поевтиняха дините и пъпешите, съответно с 8,9 и 12.5 на сто, или до 0,41 лв. и до 0,70 лв. за килограм, по информация на в-к Стандарт. Средно с 4% паднаха и цените на ябълките – до 0,95 лева за килограм на едро.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА