Одобрени са две нови програми за над 4 млн. лв. по интервенции в сектор „Плодове и зеленчуци“

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Програмите ще стартират от 1 януари 2024 г. и са със срок 3 години

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) одобри две нови оперативни програми на организации на производители на плодове и зеленчуци от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 г.

Програмите са за над 4 милиона лева. Те ще стартират от 1 януари 2024 г. и са със срок 3 години.

По тях организациите на производители ще изпълнят интервенции, насочени към закупуване на материални и нематериални активи, такива, свързани с целите в областта на агроекологията и климата и с научноизследователска и развойна дейност в областта на устойчивите производствени методи.

Финансовата помощ от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от националния бюджет по тях е на стойност над 2,355 млн. лева.

Финансирането от националния бюджет се предоставя за организации на производители, които попадат в региони, в които степента на организираност на производителите е значително под средната за Съюза.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА