Общо 137 хил. проекта по ПРСР 2007-2013 г. са подадени към края на кампания 2014 г.

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Общо 137 хил. проекта са подали във Държавен фонд “Земеделие” земеделските производители  от началото на годината. Проектите са по всички схеми и мерки, за които фермерите можеха да кандидатстват за субсидии по ПРСР 2007-2013 г. през кампания 2014 г., съобщават от Държавен фонд “Земеделие”. По време на кампанията бяха заявени за подпомагане над 1,4 млн. животни по схемите и мерките, обвързани с производство.

Заявления подаваха и фермерите, желаещи да получат подпомагане по схемите, необвързани с производство. По Схемата за национални доплащания за говеда са кандидатствали 7 779 животновъди, по Схемата за национални доплащания за тютюн – 42 423 фермери, а по Схемата за ягоди и малини – 92 земеделски производители.
Кандидатите за директни плащания в кампания 2014 г. подаваха заявленията си в Общинските служби „Земеделие” до 15 май без санкции и до 9 юни със санкция от 1 % за всеки ден закъснение. Новото в Кампанията беше Схемата за преразпределително плащане. Тя предвижда по-високо плащане на площ за първите до 30 ха (300 дка), за които земеделският стопанин е получил подпомагане по Схемата за единно плащане на площ. Прилагането й цели по-равномерно разпределение на директните плащания като се насочват средства към малките и средни стопанства. Плащанията по Кампанията ще започнат по регламент, не по-рано от 15 октомври 2014 г.
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА