Общинският бюджет на Добрич набъбна с близо 1,6 млн. лв. от наеми на земеделски земи, дворове и терени

Агрозона
Агрозона
1 Минути

 

В община Добричка са постъпили над 2 065 000 лева приходи от управление и разпореждане с общинска собственост през изминалата 2018 г., съобщават от кметската управа. През годината общината е обявила 41 търга за отдаване под наем или продажба на общински имоти.

Най-много са постъпленията – близо 1 589 000 лева, от наеми на земеделски земи, дворни места, терени. Финансовият ресурс включва и приходите от сключени дългосрочни договори за отдаване под наем на парцели през последните 4 години. В общинския бюджет са постъпили и над 257 000 лева от наемане на орехови и други трайни насаждения, пасища и мери, полски пътища.

Общината е подкрепила годишния бюджет и с постъпленията от концесии или наеми на язовирите “Плачидол”-1 и 2, “Полковник Минково”, “Полковник Иваново”, “Карапелит”, които възлизат на 21 000 лева.

Общинският съвет ще обсъди на заседанието си на 6 февруари изпълнението на програмата за управление и разпореждане с общински имоти. В регистъра на общината има 7064 акта за общинска собственост, съобщава БТА.

ЕТИКЕТИ:
Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама