Няма опасност от преливане на язовирите в Добричко

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Към момента няма потенциална опасност за преливане на язовирите в Добричко, съобщават от Областния съвет за сигурност. По данни от кметовете на общини всички водоеми на територията на областта имат достатъчно свободен обем за поемане на количествата валежи, паднали до момента, пише dobrichonline.com.

Междувременно вече е факт първата работна среща за тази година на Консултативния съвет за безопасната експлоатация на язовирите към Председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, съобщават от агенцията. Сред акцентите на заседанието са били предстоящите промени в Закона за водите относно безопасната експлоатация на язовирите и съоръженията към тях. Постигнато е единодушие, че трябва да се работи за въвеждане на мерки, които да подобрят взаимодействието между различните браншови организации и държавните институции. Очаква се предложените промени да са от помощ и при създаването на единна стратегия в областта на безопасната експлоатация на язовирните стени и съоръженията към тях, като част от националната сигурност на страната

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама