Норвежка фирма изгражда завод за филетирана сьомга в Айтос

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Норвежкото дружество „Алмар Сийфуд” АД напредва в намерението си да инвестира 5 000 000 лева за изграждането на завод за филетирана сьомга в Айтос. Общинския съвет вече одобри искането на инвеститора за изграждането на път до терена, на който ще се строи завода, съобщават от пресцентъра на Общината. Теренът е в непосредствена близост до изградения през 2014 г. завод на мариновани скариди, встрани от пътя за с. Карагеоргиево.

Новата пътна връзка ще осигури достъп до двата имота, собственост на „Алмар Сийфуд” АД, които са с площ 87 кв.м. Тя ще бъде част от линейната инфраструктура към бъдещия цех за обработка на сьомга. Съветът прие искането като основателно, тъй като по закон се изисква двата имота да имат връзка с техническата инфраструктура.

По предложението на инвеститора Община Айтос работи от миналия мандат. На последното заседание на Общински съвет – Айтос, на 16 септември м.г. беше дадено и разрешение за проектиране и изработване на ПУП-ПРЗ за двата имота в м. “Татарски ниви” край Айтос, за сметка на инвеститора „Алмар Сийфуд” АД.

По предварителна информация в новото предприятие ще бъдат открити не по-малко от 100 работни места.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements