Нищо не може да се направи срещу измръзване на овошките

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Силно се надяваме да няма поражения по овощните дървета, коментира за “Агрозона” председателят на Съюза на дунавските овощари Николай Колев в контекста на ниските температури и обилните снегове. Температурите в района на Русе и Силистра не са паднали под -20 градуса и надеждата е, че дърветата не са измръзнали. Дали студовете са нанесли поражения обаче няма как да се каже сега, защото дърветата все още са в зимен покой, а времето е неподходящо да се влезе в градините, за да се направят проби, коментира Колев. Яснота ще има през пролетта, когато започне развитието на дърветата.

Що се отнася до мерките за предпазване на дърветата – за съжаление, нищо не може да се направи. Няма как дърветата да се спасят от студовете, коментира Колев. При големи студове измръзва плодната пъпка, самата дървесина на дървото е много по-малко вероятно да пострада. “Опасността е да измръзне плодната пъпка и да няма плод”, обясни той.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements