НИК представя първият в България автономен трактор по време на БАТА АГРО 2021

Евелина Николова
Евелина Николова
3 Минути

За първи път като посетители на БАТА АГРО 2021 ще имате възможността да видите на живо в България автономен трактор!

Машината е произведена в Европа и се движи напълно автономно в полетата, като може да извършва разнообразни земеделски операции. Притежава дистанционно управление и възможност за програмиране на дневни задачи.

Представители на компанията производител ще бъдат на щанда на НИК и ще разкажат за автономните машини, които работят в различни части на Европа.

Какво още ще открите на щанда на компанията след 2 години отсъствие от пистата?

Новата агроуслуга SoilHealth

По време на БАТА АГРО дебютно ще се представи методологията за опазване на почвеното здраве – Soil Health. Екипът на НИК  работи в партньорство със създателя на тази методология –  професорът по почвени науки Харолд ван Ес / Университет Корнел, САЩ/.  Целта на съвместната работа е адаптиране на тази технология към българските условия.

НИК, агроуслуги, SoilHealth, agrozona.bg

Чрез Soil Health земеделците намират отговор на важни за тяхната дейност въпроси като: кои използвани продукти и технологии, всъщност са от полза за рентабилността на производство; как да управляват и подобряват здравето на почвата и в какво да инвестират – краткосрочно и дългосрочно, ако искат да подобряват състоянието на полетата.

Есенна и пролетна no-till сеялки Horizon Agriculture

Брандът Horizon Agriculture е в портфолиото на компанията от есента, но вече редица фермери го видяха в действие. Сега всички посетители на изложението ще могат да видят на живо есенната No-till сеялка модел DSX, с която може по време на сеитбата да се прилагат до 4 продукта с променлива норма, както и пролетния no-till модел с оборудване Precision Planting, с който тази пролет бяха засети над 10 демо полета.

Самоходната пръскачка Apache, която е вече добре позната на фермерите у нас, също ще се появи за първи път по време на изложението БАТА АГРО и ще бъде част от експонатите на щанда на НИК.

Традиционно НИК ще покаже цялата гама инвентари Kverneland решенията за прецизно земеделие на Trimble, софтуерните платформи за дигитален контрол и поливните системи Valley. 

Екипът на НИК Ви очаква на щанд F1-3 и с обещанието, че си заслужава да стигнете до края!!

НИК, Бата Агро, автономен трактор, agrozona.bg

Евелина Николова е завършила Стопанската академия Димитър Ценов в гр. Свищов. Работи в Отдел "Реклама и Маркетинг" на Agrozona.bg от 2017 г.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама