Световен лидер в устойчивите хартиени опаковки за първи път взе участие БАТА АГРО 2024

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
5 Минути

През тази година, Смърфит Капа за пръв път взе участие на специализираното изложение БАТА АГРО в Стара Загора. На събитието компанията представи своите иновативни опаковъчни решения пред земеделските производители в България. Акцентът по време на изложението бе върху опаковки тип “торба в кутия” (пр. торба за сок в голяма хартиена опаковка), щайги и тарелки.

Иновативните решения в земеделието

Смърфит Капа е глобален лидер в производството на хартиени опаковки, утвърдила се като иноватор и надежден партньор за бизнеса по целия свят. С над 65 години опит и присъствие в 23 европейски страни и 13 страни в Северна и Южна Америка, компанията е доказан лидер в индустрията. Смърфит Капа е част от престижния индекс FTSE 100, отличаван е с 21 Worldstars  през последните 10 години и работи с някои от най-големите и разпознаваеми марки в различни индустрии – от хранително-вкусовата и модната до електронната търговия и технологичния сектор.

Смърфит Капа в България

През 2019 г. , Смърфит Капа влиза на българския пазар чрез придобиването на две производствени предприятия, бившето Витавел в Луковит и Балканпак в Казанлък. С общо над 215 служители, тези предприятия се специализират в производството на велпапе и опаковки от велпапе.

Благодарение на собствените си заводи за хартия, почти всички суровини, използвани в производството, са 100% възобновяеми и устойчиво произведени, което допринася за намаляване на екологичния отпечатък на клиентите и техните въглеродни емисии.

Защо са важни опаковките и как те могат да увеличат продажбите?

„Опаковката често е първото нещо, което клиентът вижда от продукта. Впечатляващата опаковка може да създаде положително първо впечатление и да събуди интерес към продукта“, това споделя Борислав Петров, мениджър иновации и ефективност в Смърфит Капа България.

„Добре проектираната опаковка може да привлече вниманието на потребителите сред морето от конкуриращи се продукти на рафта. Използването на ярки цветове, иновативни форми и привлекателни изображения може да направи продукта по-забележим“, коментира още той като допълва, че в днешно време много потребители ценят екологично чистите и устойчиви опаковки и продуктите с такива опаковки могат да се отличат на пазара и да привлекат екологично осъзнати потребители.

Широк асортимент от продукти

Смърфит Капа предлага разнообразие от опаковъчни решения, които отговарят на нуждите на различни индустрии. Част от продуктовата гама включва:

  • Готови опаковки за търговия на дребно;
  • Касети за пресни продукти;
  • Опаковки тип “торба в кутия”;
  • Тави, щайги, тарелки и палети;
  • Опаковки за директен контакт с храни;
  • Възвръщаеми опаковки за електронна търговия;
  • Сгъваеми картонени опаковки;
  • Комплексни опаковъчни решения.

Всяко решение е съобразено с конкретните изисквания на клиентите и предлага високо ниво на защита, функционалност и устойчивост и може да бъде изработено в различни размери според желанията на клиентите.

Иновации и добавена стойност за клиентите

Свидетелство за иновативния подход на компанията са 25-те Experience центрове по целия свят. В тези центрове клиентите изследват как хартията и опаковките могат да отговорят на техните бизнес нужди, да анализират тенденциите във веригата за доставки и да наблюдават инструментите и технологиите за проектиране на хартия и опаковки. Тези центрове предоставят уникална възможност за клиентите да взаимодействат с експертите на Смърфит Капа и да получат персонализирани решения за своите опаковки.

Устойчиви решения за земеделието

Един от най-забележителните продукти на Смърфит Капа, насочени към земеделието, е AgroPaper™ – устойчиво и биоразградимо решение за земеделско мулчиране. Разработен като алтернатива на полиетилена, AgroPaper™ е изработен от дълги борови влакна, добити от устойчиво управлявани гори в Северна Испания. Това иновативно решение предотвратява растежа на плевелите и не изисква отстраняване след прибиране на реколтата, тъй като е напълно компостируемо и може да се полага със съществуващи машини.

Социална отговорност и устойчиво развитие

Смърфит Капа активно подкрепя местните общности и опазването на околната среда. Чрез фондацията Smurfit Kappa Foundation, компанията е дарила над €445,000 за различни социални и екологични инициативи през последните четири години, включително и за инициативи в България.

Смърфит Капа е компания, която се отличава не само с мащаба и глобалното си присъствие, но и с иновациите и устойчивите решения, които предлага на своите клиенти. Присъствието на компанията в България е доказателство за нейната ангажираност към разширяване и подобряване на услугите на местния пазар, като предоставя на клиентите устойчиви и иновативни опаковъчни решения.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА