Нестле ще произвежда десерти с български мляко и брашно

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Инвестиции в преработвателната индустрия са изключително полезни за българското земеделие, защото чрез тях се повишава търсенето на земеделски суровини и продукти, които се произвеждат в страната ни, това е заявил министърът на земеделието Димитър Греков по време на откриването на обновена линия за производство на шоколадов десерт във фабриката на „Нестле” за шоколадови продукти и бисквити в София, предава пресцентърът на МЗХ.

Обновената линия е открита от министър Греков и от заместник министър-председателя по икономическото развитие Даниела Бобева. На събитието е присъствал и посланикът на Конфедерация Швейцария Н.пр. Регина Ешер.

 „За работата на тази инсталация ще се използват български брашно и мляко, и освен това се отварят нови работни места. Това ще има положителен ефект върху икономиката ни“, посочва Греков.

Стойността на инвестицията е 12,8 млн. лв. Новата линия ще произвежда шоколадов десерт KIT KAT, който ще се изнася от България за целия свят. Работните места, които осигурява фабриката, са 730, а с новата линия ще се създаде заетост за 100 души.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА