Изследване на учени от САЩ доказва, че няма научни доказателства за негативно влияние на генно модифицираните фуражи върху здравето на животните, хранени с тях, съобщава thepoultrysite.com. В продължение на 29 години учените наблюдавали здравето на около 9 млрд. птици както преди използването на генно модифицирани култури за тяхна храна, така и след това. „Съотношението фуражи към тегло се подобри след използването на генно модифицирани фуражи, а времето необходимо за израстване на пилетата, докато станат готови за продажба на пазара, се скъси. Това означава, че генно модифицираните фуражи не са оказали никакъв негативен ефект върху здравето на птиците.“, казва Ван Еененаам от Американския съвет по зърното.
Изследването е проведено с цел по научен път да се докаже безвредността на генно модифицираните култури. Според учените използването на тези култури ще намали цените на много хранителни стоки.