Над 30 млн. лева втори транш по ПНДЖ1 и ПНДЖ3

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

30 259 290 лева е превел Фонд “Земеделие” на 5364 животновъди, заявили Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството (ПНДЖ1). Както и на 8201 земеделски стопани, заявили Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3), за Кампания 2017, съобщават от Фонда.

  Ставките за доплащане на едно допустимо за подпомагане по ПНДЖ1 животно за втори транш е определена със Заповед на № РД 09-841 от 24.10.2017 г. на министъра на земеделието и храните и горите, както следва:

• за говеда – по 88.24 лв.

• за биволи – по 154.29 лв.

Ставката за доплащането на едно допустимо за подпомагане животно за втори транш по ПНДЖ3 е 11.94 лв. и е определена със Заповед на министъра на земеделието.

Право на подпомагане по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, имат земеделските стопани, които са отглеждали 10 или повече говеда и/или биволи. Те трябва да бъдат регистрирани към 28 февруари 2009 г., и към последния ден за подаване на заявленията от текущата кампания  да отглеждат в стопанствата си поне 70 % от референтния брой животни.

Право на подпомагане по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3) имат фермери, които отглеждат в стопанствата си 50 или повече овце-майки и/или кози-майки и отговарят на изискванията на чл. 39 от НАРЕДБА № 3 от 17.02.2015 г. за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.

Преходна национална помощ се отпуска само за секторите, за които са предоставяни национални доплащания през 2013 г. Максималният бюджет представлява намаляваща функция от одобрения от ЕК бюджет за схемите за национални доплащания за 2013-та.

 

ЕТИКЕТИ:
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА