Над 2 млн. лв. загуби от огъня в Ардино

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Над 2 млн. лв. възлизат щетите от пожара в Ардино, който възникна в петък. Близо 1 500 декара борова гора са напълно изгорели в пожара, а общо засегнатите площи са над 1 800 декара, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов.В гасенето на огъня в Ардино са включени два хеликоптера и над 130 души – около 70-80 от пожарната и около 50 военни, доброволци от фирмите, които обработват горските масиви и местни хора.

Засегната гора в Ардино е създадена преди около 50-60 години и освен инвестициите ще трябва да се изчака най-малко още толкова време, за да се възстанови това, което е загубено, уточняват от агенция „Фокус. Вече има задържани две лица и разследването продължава. Пожарът в Ардино е локализиран и няма опасност за населнието.Засегнатата площ от горските пожари от началото на противопожарния сезон достига 9000 дка.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements