Над 100 зеленчукопроизводители протестират край Сандански

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Зеленчукопроизводители протестират край Сандански. Това предаде „Фокус”, които се позовават на земеделския производител и участник в днешния протест Кирил Писков. Над 100 души са се събрали, като организаторите очакват техният брой да се увеличи значително. Протестните действия са мирни и не се предвижда блокада на главен път Е-79., тъй като те имат забрана за това от органите на реда.

Към недоволните земеделци са се присъединили и кметове от общините Петрич, Сандански и Струмяни, които се подписаха в декларация, адресирана до Президентството, Министерски съвет и Министерството на земеделието и храните, в която настояват да бъдат взети незабавни мерки за спасяване на българското зеленчукопроизводство. В днешният протест се очаква да се включат и недоволните от правителството на Пламен Орешарски и назначения за областен управител на Пиринско Муса Палев. Към този час те протестират при местен хотел край Сандански.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама