Над 100 фирми ще вземат участие в пчеларското изложение в Плевен през февруари

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Сред акцентите в програмата е откриване на Академия по пчеларство

По време на изложението ще бъдат показани пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни лаборатории, лицензирани производители на майки и отводки, пчелни продукти и техни производи, специализирана литература и други. Сред акцентите в програмата е откриване на Академия по пчеларство, предаде БТА.

Очаква се по време на пчеларския форум в Плевен от интернет платформата Гората.бг да дарят медоносни акациеви фиданки

Това изложение е единственото по обем и широкообхватност на територията на страната, подчерта областният управител на Плевен Иван Петков. По думите му една от целите на форума е да се поставят на дневен ред проблемите в пчеларския сектор и да се търсят решения. Петков изрази надежда, че в бъдеще с изграждането на многофункционална спортна зала в Плевен ще има възможност за повече участници и “кошерът ще бъде разширен за повече от едно пчелно семейство”.

Изложението преминава под патронажа на Министерството на земеделието и горите и областния управител на Плевен. Очаква се на откриването, което ще се проведе на 9 февруари от 10.00 часа в търговски комплекс “Мания тауър”, да присъства и служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Форумът ще продължи до 12 февруари, когато ще бъдат връчени награди на фирми-участници в различни категории

Ще бъдат отличени и творци, изпратили свои снимки и рисунки в двата тематични творчески конкурса, които се организират в рамките на изложението.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА