През 2020 г. страната ни ще участва за първи път с национален щанд в „Салон на сиренето и млечните продукти“, който ще се проведе в от 23 до 26 февруари в Париж Експо – Порт дьо Версай. Събитието предлага на изложителите добра възможност да покажат своите продукти, а от МЗХГ канят българските компании от млекопреработвателния бранш, сертифицирани като биопроизводители да се включат в 16-то издание на изложението.
„Салон на сиренето и млечните продукти“ е основно професионално събитие, което с течение на времето се е превърнало в международен еталон в бранша, привлякло при последното си издание в началото на 2018 г. 219 изложители и 7 644 посетители от 12 страни. Основният акцент на участието на Република България ще бъде поставен върху биологичните млечни продукти и уникалната бактерия Lactobacillicus delbrueckii ssp. bulgaricus.
Заявките за участие се приемат до 6 декември, като за изложението ще бъдат класирани 5 фирми съгласно критериите за участие, публикувани на страницата на аграрното министерство. Продажбите на продукцията по време на събитието не са позволени.