МЗХ планира създаване на регистър на бракониерите

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

“Ще обмислим варианта за създаване на регистър на бракониерите и в най-кратки срокове такъв списък да бъде създаден. Той ще бъде публичен, за да се знае кои са бракониерите и тези ловци, които нарушават законите. Те съответно няма да бъдат включвани в ловните дружинки”, заяви зам.-министърът на земеделието Мирослав Маринов по време на откриването на лова на пернат дивеч в събота.

“Борбата с бракониерството е наша основна дейност. Това се доказва от заловените бракониери от служителите на регионалните ни дирекции по горите. Правим всичко възможно да увеличим активността и резултата от тази наша дейност”. Това коментира в ефира на „Събуди се” зам.-министърът на земеделието Мирослав Маринов в отговор на въпрос какво прави властта в борбата с бракониерите.

Маринов коментира и случай от преди три години, при който двама мъже са били задържани за незаконен лов в Монтанско, но срещу тях няма предприети наказателни действия.

„Смятам, че доста успешно се справяме с бракониерството. В конкретния случай горската власт е констатирала на място случая. Участвали са и служители на МВР в констатацията. И тъй като сме имали съмнения за престъпление, сме го предали на прокуратурата. Държавното обвинение обаче е излязло с постановление, че прекратява наказателното производство. Ние обаче не сме съгласни с това решение и сме го обжалвали”, посочи зам.-министър Маринов.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements