Мокротo време се отрази тежко на селското стопанство в Обединеното кралство

IMG_1469
Автор: Агрозона
Споделена0

Най-влажното лято от 100 години насам е струвало около £ 600 милиона на селското стопанство на Великобритания. Изследване, проведено от Countryfile, Би Би Си показва, че земеделските производители са получили ниски добиви, причинени от заболели посеви и тяхното гниене, комбинирано с по-високи разходи за изхранване на животните, заради високата влажност.

В последния си доклад за реколтата, Съветът за развитие за селско стопанство и градинарство, съобщи, че 63% от комбинираните култури са били събрани в Обединеното кралство от първата седмица на септември, което е около 85 % от цялата реколта, което се дължи на доузряването на реколтата, забавено от постоянните валежи.

HGCA дава прогнози, че  тази година добивът от пшеница ще бъде средно около 7.1-7.5 тона на хектар, добивите от зимния и пролетния ечемик се очаква да достигнат средно до 6.3-6.6 т/ха и 5.4 т/хa, овесът и маслодайните култури ще достигнат средните си нива за страната.

Проучване на Отдела по околната среда, храни и селско стопанство (DEFRA) за житните култури във Великобритания показва, че този сезон е един от най-неблагоприятните поради необичайно дъждовното време.

Източник: Agra Europe

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *