Министър Димов награди победителите във фотоконкурс, посветен на водата

Васил Русев
Васил Русев
2 Минути

Министърът на околната среда и водите Нено Димов днес връчи наградата на победителя в тазгодишния фотоконкурс на Българската асоциация по водите (БАВ), организиран по повод Световния ден на водата 22 март. Първата награда в състезанието на тема „Няма нищо по-хубаво от дъждовното време“ получи Петя Радкова за творбата си „Спасение има“.

„Да повдигаме въпроса за водата е от значение, защото е безценен за нас ресурс. И тази фотоизложба допринася за това темата да въздейства не само един ден. Чрез изкуството и културата посланията се запомнят по-добре от всяка реч или директива за опазването на водите“, каза министър Димов при откриването на експозицията, в която са представени фотосите на всички финалисти.

Награди на отличените фотографи връчиха също зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, директорът на ПУДООС Михаела Габрашкова и директорът на дирекция „Управление на водите“ в МОСВ Илияна Тодорова. Инициативата се осъществява ежегодно с подкрепата на МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). В артистичната надпревара през тази година участие взеха професионални фотографи и любители на изкуството, както и много деца. Общо 60 са кадрите във фотоизложбата, която е представена в галерия „Червената точка“ и ще продължи до 23 март 2019 г.

Днес МОСВ беше домакин и на кръгла маса на тема „Устойчиво управление на атмосферните води и предотвратяване на наводнения“, организирана отново от БАВ. На форума зам.-министър Красимир Живков подчерта, че в период на климатични промени темата за управлението на дъждовните води и предотвратяването на наводнения е изключително важна. „В Плановете за управление на риска от наводнения 2016-2021 г. са включени мерки, свързани с отвеждането и дренирането на дъждовните води“, каза Живков.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА