Отбелязваме Световния ден на водата

Диляна Сувариева
Диляна Сувариева
2 Минути

На 22 март, всяка година, отбелязваме Световния ден на водата. Целта е да се привлече общественото внимание към значението на този ресурс и проблемът с опазването му.

Всяка година Световния ден на водата подчертава специални аспекти от проблемите на водата. За 2019г. темата на кампанията е „Водата е за всички“. През 2018г тя беше „Природата на водата“.

На този ден се очаква провеждането на различни инициативи в цялата страна. В София, Националният музей „Земята и хората“ ще отбележи празника с богата програма. Тя ще започне с демонстрации, рисунки и игри за запознаване с правилата за водна безопасност, организирани от Водноспасителната служба към БЧК. След това в ателие „Невидимата вода“, деца с помощта на специалисти от музея ще опитат чрез експерименти да открият водата, скрита в минералите. По време на събитието ще има няколко изложби, прожекция на филми и още много интересни неща. Програмата ще започне от 10:00ч.

В днешния ден ще бъдат обявени и победителите в конкурса, организиран от “Напоителни  системи”. Класираните на първите три места в двете категории ще получат почетни статуетки, както и награди, с помощта на които ще продължат да развиват своя талант в областта на изкуство. За всички участници ще има поощрителни награди. Рисунките на победителите ще бъдат използвани в календара на „Напоителни системи” ЕАД за 2020 година.

Идеята за честването на Световния ден на водата идва през 1992г. по време на Конференция на ООН за околната среда и водите в Рио де Жанейро.

Диляна Сувариева учи журналистика в УНСС. Тепърва започва да изгражда професионалния си опит в нашия сектор. Ресорите, с които работи са пчеларство, производство на плодове и зеленчуци. Има интерес и в темите туризъм, околна среда и храни.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама