Минимум четири печата трябва да има качественото агнешко

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Минимум четири печата трябва да има на различни места върху месото, за да бъдат доказани произхода и качеството му. Това пише agronews.bg, цитирайки представители на Асоциацията на овцевъдите в България. Наличието на печати върху агнешкото месо гарантира произхода на продукта и неговото качество. Председателят на Националната овцевъдна асоциация в България, Бисер Чилингиров, потвърди за Дарик, че не очаква поскъпване на агнешкото месо за Великден. Той призова да се купува агнешко директно от фермите, за да проследи по-лесно произхода на месото и неговото качество.

„Сигурен съм, че българско агнешко ще има на трапезата на тези хора, които си го закупят от фермите или от такива магазини, където се вижда, че произходът е от България. Вярно е, че ще има вериги, които ще предлагат замразено месо и българинът, за да не се занимава, ще хване това агнешко, но уверявам – цените няма да са надути, имаме добри цени – има износ, има конкуренция, важното е българинът да се насочи към правилния магазин, към правилния щанд“, обясни Чилингиров.
В момента на българския пазар се вкарва агнешко месо от различни държави от Европейския съюз и трети страни.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА