Международни борси: Благоприятни тенденции за царевицата и соята

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

В началото на седмицата (понеделник, 6 октомври) се запазиха благоприятните петъчни тенденции на увеличение на цените на царевицата и соята на международните стокови борси. Царевицата на борсата в Чикаго се търгуваше за 332.50 евроцента за бушел, което е с 9.25 евроцента повече в сравнение със стойността при затваряне на пазара през предишния ден. Стойността на соята се увеличи с 30 евроцента и достигна 942.25 цента за бушел. Анализаторите на Informa Economics отново коригираха нагоре прогнозата за производството на царевица и соя, което обаче се посрещна със свиване на раменете от участниците на борсите.

На парижката борса Матиф пшеницата в понеделник се търгуваше с 1.75 евро за тон за почти 160 евро. Рапицата скочи с 6.25 евро до 331.25 евро за тон. Вчера пшеницата и царевицата останаха без промяна на чикагската стокова борса. Соята остана без промяна.

Данни за фючърсите на основни земеделски стоки от 7 октомври 2014 г.

Източник: www.ks-agrar.de

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама