„Мастър клас“ за култивиране на шафран започва през май

Паулина Йоргова
Паулина Йоргова
1 Минути

„Мастър клас“ по обучение за производството, преработката и търговията с шафран започва в италианския град Акуила от 24 май. Курсът се организира от Агенцията за развитие на Търговската камара в сътрудничество с Консорциума за защита на шафран.

8 хил. лева е инвестицията в декар шафран
Цялото обучение продължава общо 27 часа, а уроците са разделени на две части, теоретични и практически, насочени към младите хора и земеделските производители, които искат да се научат на техники и дори “тайни” за засаждане, отглеждане, преработка, пакетиране и търговия с шафран.

У нас шафран вирее навсякъде

Курсът включва и най-малко три посещения в местните ферми и обхваща целия процес на производство – от събирането на цветя, до извличането на стигми, сушенето и опаковането на продукта.

 

Пълна информация за отглеждането на шафран и възможностите за реализация на най-скъпата подправка в света може да прочетете в следващия брой на списание Агрозона.

Паулина Йоргова е завършила икономика на аграрното производство в УНСС и вече повече от 20 години пише за бизнес и финанси, като селското стопанство винаги е било нейния любим ресор. Интересът към тази тематика е основната причина да стане част от екипа на „Агрозона“, където работи като главен редактор от април 2016 година. Развитието на българските села и животът на хората в тях са част от темите, които са свързани с личните и професионалните и интереси. Мечтае някой ден да се завърне към корените си в Добруджа и да работи за добруването на родния си край.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА