ИАРА стартира нова система за любителски риболов

В официално прессъобщение, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) съобщи, че е изпълнен проект „Разширяване на програмния обхват и надграждане на Информационно-статистическата система на ИАРА, съгласно национални и европейски изисквания, както и въвеждане на електронни административни услуги“ по Програма морско дело и рибарство (2014 – 2020).

Проектът осигурява разширяване функционалността на сега действащата информационно-статистическа система

Администрирането на системата ще става чрез богат и лесен за използване интерфейс и основни функционалности, които включват уеб портал, мобилни приложения и външни системи, комуникиращи със системата.

Онлайн обучение за работат със системата

Във връзка с предстоящото пускане на системата в експлоатация, на 27.01.2022 г. /четвъртък/ ще се проведе онлайн обучение върху модул „Издаване на билет за любителски риболов“.

За целта е необходимо да заявите своето участие в онлайн обучението чрез посочения линк https://bit.ly/iara-iss-training

От 01.02.2022 г. предстои да бъде спряна административната услуга от досега действащата система на ИАРА. Тя ще има чисто информативен характер.