Логистични решения и оптимизации на бизнеса от водещи компании ще бъдат представени на АГРА 2023

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
3 Минути

Прецизното земеделие, автоматизацията и дигитализацията на земеделието застават във фокуса на Международното изложение АГРА 2023. По традиция то ще се проведе в Международен Панаир Пловдив, в рамките на пет изложбени дни от 21-ви до 25-ти февруари 2023 г. След успешната съвместна работа миналата година, Асоциация АГРОТЕХ, която обединява производителите и вносителите на агротехника и технологии в България, отново ще си партнира с Международен Панаир Пловдив, за да разгърне още повече потенциала на АГРА 2023. АГРОТЕХ застават зад идеята за създаване на по-добра среда  за развитие на земеделския бизнес, насърчаване на добрите практики и показване на успешните примери в България.

Бизнес програмата на АГРА 2023 ще включва дискусии с висококвалифицирани специалисти с акцент върху развитието на биоикономиката в България и проектното финансиране в сектора. Събитието ще подчертае и напредъка в автоматизацията и оптимизацията на процесите, които са критични за бъдещето на селското стопанство в страната. Ще бъде обърнато внимание и към съвременните технологии в земеделието, новото и модерното в тях.

Международната изложение ще предложи новости във всички направления и сектори на земеделието – наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации, услуги. На голямата изложбена площ над 40 000 посетители ще получат възможност да се запознаят с новостите в областта на машините и инвентара за растениевъдството, сортови семена, посадъчен материал, препарати за растителна защита, машини и инсталации за животновъдните ферми, последните разработки във ветеринарната наука, както и опаковки за преработвателната промишленост.

Сред интересните събития по време на АГРА 2023 е и форумът „Фермата: Агроиновации и тенденции“, организиран от Сп. Enterprise в партньорство с Национална асоциация на зърнопроизводители и под егидата на Министерство на земеделието. По време на форума ще бъдат представени най-новите изисквания в областта на интелигентното селско стопанство, както и новостите в настоящия програмен период по Общата селскостопанска политика.

В програмата на АГРА 2023 са включени и конференции, посветени на актуалните проблеми на хранително-вкусовата индустрия и най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба, биопроизводството, производството на земеделска продукция в условията на променящ се климат, както и много други.

Традиционно на АГРА 2023 ще бъдат представени най-новите разработки в областта на земеделието, но тази година изложението ще предложи много повече на своите посетители.  По време на петте панаирни дни на територията на Панаира ще се проведе и Street Food Fest отново по инициатива на асоциация АГРОТЕХ. Гостите ще могат да опитат българска, италианска, мексиканска и американска кухня, както и да наблюдават специалното участие на гост изпълнители – Георги Мамалев, Елица Тодорова трио, Петя Панева, Танцов театър „ПостАрт“, БГ Дуетът, Ансамбъл „Еподай“ на откритата сцена до 13-та палата.

Най-добрият начин да се убедите защо АГРА 2023 си заслужава е като посетите сами най-голямото международно земеделско изложение в Югоизточна Европа.

 

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА