Въглеродни сертификати без никакви разходи за земеделските производители от Agreena и ИНОВЕКС Груп

Агрозона
Агрозона
2 Минути

По време на тазгодишното издание на изложението АГРА,

ИНОВЕКС Груп представи най-новото си партньорство с компанията Agreena от Дания.

Agreena Carbon е най-голямата програма за сертифициране на почвен въглерод в световен мащаб, акредитирана да извършва мониторинг, количествено определяне, валидиране и проверка на намаляване на емисиите и поглъщане на въглерод.

Сертификатите на Agreena Carbon са валидирани от VERRA Varified Carbon, което гарантира максимална легитимност.

Сертификатите подпомагат земеделските производители, решени да преминат или отскоро преминали към регенеративно земеделие с минимални обработки до 10 см. дълбочина или без обработки на почвата – Notill.

Управлението, проверката и отчитането се извършват чрез сателитен софтуер MVR, като са премахнати всякакви разходи за земеделските производители. В случай, че са необходими допълнителни процедури, като вземане на почвени проби например, те са за сметка на Agreena Carbon.

По избор на конкретния земеделец и чрез допълнителна комбинация от добри практики, като използване на покривни култури, органични торове и управление на остатъците, броя на сертификатите за 1 ха достига 3 бр., при актуална цена около 35 евро на сертификат.

Agreena Carbon предлага цялостна услуга по издаване и продажба на вече издадени сертификати, включително и авансово плащане.

Agreena Carbon не санкционира земеделски производители желаещи да излязат по-рано от програмата по собствено желание, което я прави невероятно изгодна за земеделските производители.

За повече информация свържете се с представителя за България – ИНОВЕКС Груп на тел.087 910 5050, 088 910 5050, inovex.bg

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама