Добивът е само началото…

Агрозона
Агрозона
3 Минути

NUSEED разработва слънчогледови хибриди с високо протеиново съдържание

С красив щанд, озарен в цветовете и посланията на корпоративната визия, NUSEED посрещна клиенти, партньори и приятели на АГРА 2024. Компанията за поредна година заявява лидерски амбиции в културата слънчоглед, към която са насочени усилията и таланта на селекционерите й.

Ани Димитрова, мениджър Бизнес развитие в Nuseed България, разказа какво се крие зад всяко едно от ключовите послания на компанията.

 

NUSEED – ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ

„Отключваме потенциала на растенията, като осигуряваме стойност отвъд добива. Нашите хибриди притежават характеристики, които обуславят добри агрономически резултати, като добивът е само началото. Добавената стойност е в това, че благодарение на нашите хибриди земеделските стопани могат да отговорят на изискванията на пазара.“

NUSEED – ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ

Nuseed предлага най-широкото портфолио в културата слънчоглед – както в конфекшън, така и в маслодаен сегмент, по технологиите Clearfield® и ExpressSun®, притежаващи изключителни характеристики. Хибридите на Nuseed са с мощни и силни стебла, които обуславят тяхната устойчивост на полягане и ги правят издръжливи при сухи условия.

 

NUSEED – ГОЛЯМА ГЪВКАВОСТ

Продуктовата листа на компанията включва уникални ултра ранни хибриди с 80-85 дни вегетация, които минимизират риска и позволяват добра гъвкавост в периода на отглеждане. Могат да бъдат ползвани при закъснели сеитби, като втора култура – за допълнителен доход, или с цел освобождаване на площите по-рано. Растенията са много ниски, което ги предпазва от полягане, позволяват по-голяма гъстота на сеитба и са много лесни за реколтиране. Два са хибридите в тази ултра ранна група. N4HE115 узрява около две седмици по-рано от традиционните хибриди, а това дава алтернатива на стопаните за ранна жътва, късна сеитба или монокултура. Този високоолеинов хибрид има ExpressSun® устойчивост на хербициди и подобрена защита срещу склеротиния.

N4H161 CL е нов Clearfield® усъвършенстван хибрид. Узрява около две седмици по-рано от традиционните хибриди. Този много ранен, високоолеинов хибрид дава до 90% високо олеиново съдържание.

NUSEED – ГОЛЯМА ИНОВАЦИЯ

Освен ултра ранните слънчогледови хибриди, иновациите от Nuseed не спират до тук. Надграждането при хибридите е в тяхната устойчивост на синя китка до раса Н и на всички познати раси мана, което ги прави уникални на пазара. Всички тези характеристики отключват допълнителен потенциал за добив, откъдето идват и големите резултати.

Другата голямата иновация идва с най-новата култура, която компанията предлага – карината. От нея ще се произвежда нова генерация биодизел, употребата на който ще доведе до намаляване на въглеродните емисии.

Културата предпазва почвата от ерозия и загуба на въглерод. Може да бъде използвана за производство на високопротеинови фуражи.

И още една иновация – екипите на Nuseed работят в посока увеличаване на протеиновото съдържание в маслодайните култури, защото има все по-голямо търсене на растителни протеини.

Дистрибутори на хибридите на Nuseed са: АСМ, Боил и Бревис.

 

 

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА