Курс как да оползотворяваме излишни хранителни продукти организира „За Земята“

„Как да си направим обяд без отпадъци?“ – на този въпрос ще отговори третият курс на училища за готвене на За Земята, съобщават от организацията. Курсът ще се проведе на 17-и януари и е насочен към оползотворяване на хранителните продукти и намаляване на хранителните отпадъци. Организаторите посочват, че за целта ще се използват продукти, останали в кухнята на ресторанта, но напълно подходящи за употреба.
От „За Земята“ посочват, че проблемът с огромните количества изхвърляна храна е глобален и решението му би трябвало да се търси на всички нива. В Европа се разхищават 222 милиона тона храна, равни на хранителните продукти, които се произвеждат в цяла Африка, става ясно от информация на организацията.
Повече информация за курса – на фейсбук страницата на събитието.