Край Тервел ще заработи цех за производство на натурални сокове от праскови и сливи

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Край Тервел ще бъде оборудван цех за производство на плодови сокове с капацитет 380-480 тона напитки за година. Това съобщиха от общината за депозираното инвестиционно предложение на българско дружество, предаде inews.

С новата база инвеститорът ще затвори цикъла от овощната градина до потребителя. Фирмата притежава в землището на тервелското село Зърнево трайни насаждения и предприятие за съхранение в хладилни камери на пресните плодове. Бъдещият цех ще произвежда сокове от праскови и от сливи с натурални вкусови качества – без добавка на захар, подсладители, ароматизатори и консерванти, според инвестиционното предложение. Базата ще разполага със собствена лаборатория за контрол на качеството на суровината и готовата продукция. Технологичната линия ще бъде монтирана в изградена вече сграда с обща площ 2,5 декара. Инвеститорът очаква финансова подкрепа за проекта по Програмата за развитие на селските райони.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама