Членовете на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци се нуждаят общо от 97510 тона зеленчуци и 31640 тона плодове, от които 1620 тона – био плодове.
Най-големи са нуждите от домати за консервиране – 38 000 тона, следвани от пипер капия 32 000 тона и праскови – 18 000 тона, става ясно от информация, изпратена от СППЗ. Патладжанът, който е необходим, е на четвърто място по количество – 9000 тона, 3200 тона са нужните на членовете на съюза ягоди за преработка, а целите домати за консервиране – 3030 тона. От сините сливи и малините преработвателите се нуждаят от по 3000 тона, а кайсии – 2500 тона. Вишните, които преработвателите са заявили като необходима суровина, възлизат на 2260 тона. 2200 тона е зеленият грах, 2000 тона – корнишоните, 1690 тона – зеленият фасул, 1420 тона бамята и 1255 и 1060 са съответно нужните моркови и череши.
Сладката царевица, която ще се влага в преработена продукция от членовете на СППЗ, е 1000 тона, а под 1000 тона са необходимите люти чушки, кромид лук, картофи, броколи, карфиол, спанак.
Сравнително малки са обемите биологични плодове, които са заявени. От тях най-голямо е количеството на сините сливи – 400 тона, следват ягодите и малините с по 300 тона, както и черешите – с 200 тона. Изискват се 160 тона био кайсии, по 100 тона тикви и други зеленчуци и 60 тона био вишни.
Био зеленчуци не са заявени.