Комисия ще определя рентата за „белите петна“

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Ползваш свободните терени, ако представиш запис на заповед за рентата

Всеки участник в процедурата за наемане на „бели петна“ трябва да предоставя запис на заповед за дължимата сума. Това е част от новия подход за гарантиране правата на собствениците на такива терени. Когато участникът не е представил запис на заповед в определение срок, директорът на Областната дирекция „Земеделие“ променя заповедта, като изключва участника от процедурата. Това става ясно от проекта на Закон за земята, който е публикуван за обществено обсъждане.

В проекта е определен редът за определяне на средното годишно рентно плащане за съответното землище от общината. То ще се определя от комисия за областта в левове за декар според начина на трайно ползване на имотите. Средната стойност ще се изчислява на база всички регистрирани договори за съответното землище за периода от 20 януари на предходната година до 20 януари на текущата.

Четете още: Договорите за наем на ниви – максимум до 10 години

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама