Хладилникът е електрически уред, без който е почти немислимо всяко съвременно домакинство. Той съхранява храната за по-дълго време като ниската температура я предпазва от разваляне и развитие на болестотворни бактерии. Има обаче продукти, които е добре да бъдат съхранявани на стайна температура. Ето които са те:
Картофите оставете на тъмно и сухо, но не и в хладилника. Същото важи и за други продукти, богати на скробяла. Зимната тиква, зрелият лук, джинджифила и чесънът също ще се чувстват по-добре при стайна температура. Купата с цитрусови плодове спокойно можете да я оставите да краси масата, тъй като тези плодове имат восъчно покритие, което съхранява водата в тях.
Ако сте купили повече хляб, отколкото можете да изядете, можете да го съхраните като го увиете във фолио и го замразите. Преди да го ползвате, просто трябва да го затоплите и ще е като току-що излязъл от фурната. Най- практично е преди да го замразите, да го разделите на порции, които можете да консумирате на едно ядене, за да не се налага вече размразен, да престоява отново.
в чекмеджетата за свежо съхранение можете да сложите грозде или плодове като ги поставите в хартиен плик, продупчен, за да влиза въздух. Зрели банани и други плодове също съхранявайте в това отделение на хладилника.