Каварна ще конфискува реколтата от общински ниви без договор

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Община Каварна ще конфискува реколтата в своя полза, ако стопани обработват общинска земеделска земя без договор за наем или аренда. Нарушителите ще бъдат наказвани с финансова санкция, равна на трикратния размер на наема, определен с решение на общинския съвет. Това предвижда новата общинска наредба за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.При повторно нарушение санкцията се увеличава до петкратния размер на наема, съобщи БТА.
Срокът за отдаване под наем на земи от общинския поземлен фонд не може да бъде по-дълъг от десет години, е записано още в новата наредба.Минималният срок за отдаване под аренда е пет години. Общински земи могат да се отдават под наем или аренда без търг или конкурс, когато не са били използвани две или повече стопански години и това се установява с констативен протокол от общинската администрация, гласи наредбата.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА