Извадиха опасни за корабоплаването мрежи край пристанището във Варна

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

След подаден сигнал на тел.112 в края на миналата седмица е извършена проверка във водите на Черно море, в прилежащата акватория на Пристанище Варна, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ИАРА. В района на фарватер, обозначен с навигационно оборудване са установени, извадени и иззети от работно положение хрилни мрежи с дължина 400 м. Залагането на мрежи и други риболовни уреди във водното пространство, обособено за преминаващите плавателни съдове е предпоставка  за инцидент и води до вредни последици при корабоплаването. ИАРА призовава гражданите, забелязали нередности или със съмнения за извършване на нерегламентиран риболов да сигнализират на телефон 112.

700 м мрежи извадени от яз. Мандра

На 25 ноември 2020 г. след извършена рутинна проверка по вода на язовир Мандра, инспектори на РК Бургас са установиха незаконно поставени в работно положение хрилни мрежи. Мрежите с обща дължина 700 м. са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител, а уловът в тях от 420 кг. риба е дарен на Социален патронаж гр. Бургас.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements