Изнесли сме близо 40% повече пшеница

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Общият износ на пшеница през варненското пристанище се увеличава с 38,9% като достига 1 702 хил. тона за периода от първи юли миналата година до 12-и юни тази година  спрямо същия период на предходната маркетингова година, сочат оперативни данни на МЗХ. Спад обаче има в износа на ечемик и рапица – съответно с 17% и 42% на годишна база.

Откакто е започвала настоящата маркетингова година до момента експортът на пшеница е 9,3 хил. тона, а на ечемик – 3,2 хил. тона, през пристанището в Бургас. Рапица, царевица и слънчоглед не са изнасяни.

От първи септември миналата година до 12-и юни тази година е експортирана с 46,6% по-малко царевица на годишна база. При слънчогледът спадът е с 33,7% на годишна база.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама