“Правим шоколад и сладки от поколения насам, никой не знае, кой е започнал“, казва майсторът на италиански сладкиши Фауст. Той живее в Сицилия, където е и роден. „Имам голямо „щуро“ италианско семейство“, усмихва се майсторът на сладки изкушения. В момента той работи заедно с двамата си братя, тримата най-добре творят. Вече 30 години обикалят по панаири и изложения из цяла Европа и представят изделията си. Не продават продуктите си в родната Сицилия, тъй като там сладкарите са много и конкуренцията също. „В Италия има много изложения, освен това често ходим в Швейцария, Германия, Холандия.“, споделя търговецът.
Италианските майстори приготвят домашни сладки, бишкоти с бадем, лешникови бисквитки, карамелизирани бадеми и различни видове шоколад. Всичко правят сами, дори и шоколада. В него добавят естествени аромати, лешници и бадеми.
Особено впечатляващо за всички клиенти е, че сладкарите приготвят десерти директно на щандовете на изложенията, в които участват. Такива са карамелизираните бадеми, които стават само за 15 минути, а вкусът им е чудесен, допълва италианецът. Това е и любимият продукт на сладкаря. Тримата братя за първи път посетиха България през ноември. Казват, че българските клиенти харесват повече сладките продукти, пред солените.И все пак българите не могат да възприемат пестото от шам фъстък, споделя наблюденията си сладкарят от Страната на Ботуша. „В Италия има изградена култура за пестото, то все пак е част от страната ни. Тук е навлязло само обикновеното и не се възприема от всички“, казва Фауст. За братята най-важно е качеството на това, което продават, те не искат да комерсиализират продуктите си.
Фауст иска да реализира продукцията си на европейските пазари, но държи и у нас да предлага изкушенията, които приготвя.