Инфраструктура на „Напоителни системи“, клон Тополница, се нуждае от ремонт

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Дружество „Напоителни системи“, клон Тополница, е заложило участъци в района на Пазарджик, които се нуждаят от ремонти. Те са съгласувани с централното управление на „Напоителни системи“.

Главният инженер на клона в Тополница Илияна Пашова обясни пред „Фокус“: „Съответно те подават тези участъци към Министерството на земеделието и храните, тъй като ние имаме договор за почистване на реките и на деретата. След съгласуване с министерството, на базата на подаденото от нас като информация, се отпускат средства за възстановяване и ремонтиране на тези съоръжения. В областта не са наложителни спешни ремонти, става дума за текущи такива. Ние, доколкото можем, поддържаме тези съоръжения“.

Служители на клон Тополница извършват непрекъснато проверки на състоянието на речните корита и растителността в тях, каза още инж. Пашова. „Има колеги, които непрекъснато правят обходи на реките и там, където е необходимо, сме предприели действия за почистването. Има участъци, които се водят като горски фонд и там нямаме право да ги пипаме“, уточни Пашова.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements